Världens största motormässa

En av världens mest kända motormässor arrangeras i Tyskland och den har namnet International Motor Show Germany. Mässan har dock kommit att bli känd under sitt tyska namn som är Internationale Automobil-Ausstellung och har förkortningen IAA. Det är inte endast en världskänd motormässa, det är också världens största. Mässan arrangeras årligen och under mässans gång visas olika passagerarfordon upp.

Mässans historia

Den första IAA mässan arrangerades år 1897 i Berlin på Hotel Bristol. Då visades det endast upp åtta olika motorfordon. Dock skulle det bli allt mer populärt och uppmärksammat att äga ett motorfordon, exempelvis en bil, under kommande år. Till följd av detta blev IAA:s evenemang allt mer populära, vilket i sin tur ledde till att de började att arrangeras årligen, vanligtvis i Berlin.

Den första mässan som fokuserade på att endast visa motorfordon där det fick plats passagerare arrangerades år 1991 och detta event blev en stor succé. Totalt visade 1 271 utställare från 43 olika länder upp sina nya fordon. Denna mässa hade nästan en miljon besökare.

Då IAA-mässan fortfarande har ett högt intresse har den fortsatt att arrangeras under åren och det senaste evenemanget arrangerades i september år 2019.

Världens största motormässa
Rulla till toppen
zakra