Betydelsen av extraljus på bil

Det är många som inte vet att ljusbilden vid mörkerkörning är väldigt viktig. För att få en bättre ljusbild är det värt att installera extraljus på bilen. Då kan du få en bredare och längre ljusbild som gör att du kan upptäcka faror på vägen i tid. Det kan handla om bråkdelar av en sekund som avgör huruvida du kolliderar med en älg eller inte. Det är du som bilägare som ansvarar för att köra säkert.

Välj en bra nätbutik

Det finns olika sorters extraljusmodeller på marknaden. Du kan enkelt beställa de extraljusen som du vill ha på nätet. Välj en nätbutik som erbjuder snabba leveranser, trygg betalning och bra priser. Utbudet online är dessutom större. Det finns extraljus med LED-lampor, Xenon och Halogen. Fördelen med LED är att de har en lägre strömförbrukning, en längre livslängd och en hög ljusstyrka.

Välj extraljus efter bilmodell

Extraljus går att sätta på alla bilmärken. Utgå ifrån din bilmodell när du ska välja lyktor. Eftersom utbudet är så stort är det relativt enkelt att hitta lyktor som passar på din bil. Om du inte vill installera extraljusen själv är ett tips att lämna in bilen på en verkstad så kan de fixa allt åt dig.

Betydelsen av extraljus på bil
Rulla till toppen
zakra