Privatleasa bil

I dag är det många som föredrar att leasa en bil istället för att köpa. Vad är då fördelarna med att leasa en bil? Det finns många fördelar men som med allt annat finns det även nackdelar. Det bästa är att du sätter dig ner och går igenom för- och nackdelar innan du bestämmer, antingen själv med din partner, vän eller en familjemedlem.

Fördelar

Det finns mest fördelar med att privatleasa en bil och en av dessa saker är att du får en helt ny bil utan att betala en kontantinsats. Du betalar istället en lika stor summa varje månad, den vanligast leasingtiden är 36 månader. När leasingtiden är slut kan du köpa loss bilen eller välja en ny. Föredrar du det senare har du alltid en ny, fräsch bil och behöver inte bekymra dig att den ska gå sönder.

Extrautrustning och skötsel

Det finns extrautrustning du kan välja till och då blir månadskostnaden högre. Exempel på sådana tillbehör är kompletta hjul både sommar- och vinterdäck dubbade eller odubbade. Vill du vara säker på att ha en säker bil är privatleasing perfekt. Att sköta om bilen är inga svårigheter, har du garage kan den stå där på vintern och vid regn. Du kan köpa ett överdrag för att skydda lacken mot regn, snö och vind, även extraklädsel för att skydda bilens originalklädsel är bra att köpa.

Nackdelar

Det finns egentligen inte särskilt många nackdelar med att privatleasa en bil. Bara du sköter om bilen och tar den till service när den ska och inte kör fler mil än du och försäljaren kommit överens om. Försäljer berättar gärna om vilken försäkring som passar bäst för den bil du vill leasa. Skulle en olycka vara framme är det viktigt att du kontaktar leasingföretaget direkt för att få skadan åtgärdad så fort det går. Du betalar precis som när du äger bil en självrisk för skadan du råkat ut för.

Privatleasa bil
Rulla till toppen
zakra