Afrikas mest kända bilmässa

Även om Afrika internationellt sett inte är speciellt rikt så finns det en stor internationell bilmässa att besöka. Den arrangeras i Sydafrika i staden Johannesburg. I dagsläget arrangeras mässan i en lokal som kallas NASREC Johannesburg Expo Center. Denna lokal kan ta emot en stor mängd besökare. Under de senare åren har cirka 250 000 besökare tagit sig till mässan varje år.

Mässans historia

Bilmässan i Johannesburg ,som också går under namnet Johannesburg International Motor Show, blev framförallt känd år 2011 då den gjorde debut. Därefter har den fortsatt att växa internationellt sett.

Vad som är speciellt med mässan är att den oftast presenterar nya bilar för den afrikanska marknaden. Bland annat har företag som BMW och Mercedes-Benz introducerat sina nyaste modeller vid just detta event.

Vad kan man göra på eventet?

Som besökare kan man se en mängd olika bilar vilka visas upp. Bland de bilar som visas upp finns en mängd olika alternativ att kolla på. Allt från de allra största märkena till de mer lokala modellerna. På så sätt får besökarna en unik upplevelse då det är ovanligt att denna typ av mässor arrangeras i Afrika.

Afrikas mest kända bilmässa
Rulla till toppen
zakra