Mercedes-Benz, ett prestigefyllt bilmärke

Tyskland är ett land som har producerat många kända bilmärken och ett av dem är Mercedes-Benz. Det är ett bilmärke som inte endast tillverkar bilar utan även bussar, lastbilar, skåpbilar och minibussar. Mercedes-Benz huvudkontor ligger i Stuttgart. Under 1990-talet kom Mercedes-Benz att utvecklas till ett prestigefyllt bilmärke, ett av världens främsta. Förtaget är även världsledande inom industrin för lastbilar.

Mercedes-Benz historia

År 1926 valde två biltillverkare att slå sig samman, anledningen till detta var den ekonomiska krisen som drabbade Tyskland hårt under 1920-talet. De företag som slog sig samman var Benz & Cie och Daimler-Motoren-Gesellschaft, bilarna som de tillverkade kom att kallas för Mercedes-Benz eller Daimler-Benz. Vilket namn bilen gick under berodde på vilken fabrik den tillverkades vid.

Det nya, sammanslagna företaget blev betydligt starkare ekonomiskt och det var något som de drog nytta av. Efter några år tillsammans blev de ett stort prestigefyllt bilmärke inom Europa och framförallt blev de kända på de europeiska racingbanorna.

Mercedes-Benz har dock inte alltid haft det lätt, under ett antal år hade de problem med sin driftsäkerhet och kvalitet då rostskador blev ett vanligt problem på bilmodellerna som tillverkades mellan 1998 och 2006. De har dock lyckats rätta till problemen och sedan 2007 ska bilarna hålla bra kvalitet igen.

Mercedes-Benz, ett prestigefyllt bilmärke
Rulla till toppen
zakra