Ferrari, ett känt bilmärke från Italien

Ett italienskt bilmärke som kommit att bli känt i stora delar av världen är Ferrari. Bilmärket grundades år 1920 av Enzo Ferrari och från år 1961 till år 2016 ingick bilmärket i en annan bilmärkeskoncern, nämligen Fiat-koncernen. År 2016 börsnoterades Ferrari som ett eget bolag på Wall Street. Tillverkningen av bilmärket sker fortfarande i Italien, närmare bestämt i staden Maranello som ligger nära Modena.

Ferraris historia

Ferrari har sitt ursprung på racingbanorna och bilmärkets emblem är en svart häst på en gul bakgrund. Detta emblem har kommit att bli mycket känt och den svarta hästen förknippas med just Ferrari av många konsumenter. Det många inte vet är att emblemet har olika form beroende på om bilen är avsedd för tävling eller för allmänhet. På de bilar som endast är avsedda för tävlingsevenemang är emblemet sköldformat medan det har en rektangulär from på de bilar som är avsedda för att säljas till allmänheten.

Från början tillhörde Ferrari olika racingstall och de hade således inte sitt eget. Det första racingstallet som helt och hållet tillhörde Ferrari skapades år 1948. Detta stall var inriktat på Formel 1-tävlingar. För att Ferrari skulle ha råd att driva egna racingstall började de att tillverka sportbilar. Racingbilarna är lackerade i Ferraris traditionella färg som är röd. Denna färg kallas för Rosso Corsa som kan översättas till tävlingsrött på svenska.

Ferrari lanserades i Sverige

Den första Ferraribilen importerades år 1952 till Sverige, det var en bil av modellen 166 MM. Idag är det endast ett företag som får importera Ferrari och sedan sälja bilarna till allmänheten och det företaget är Autoropa.

Ferrari, ett känt bilmärke från Italien
Rulla till toppen
zakra