Audi, ett bilmärke som fokuserar på kvalitet

Audi är ett bilmärke som tillverkas av en tysk biltillverkare och som kommit att bli mycket känt. Märket ägs huvudsakligen av Volkswagen och så har det varit sedan år 1965. Bolaget är börsnoterat och deras huvudkontor ligger i Bayern.

Audis historia

Audi grundades av August Horch när han blev tvungen att lämna sin tidigare arbetsplats, detta då han inte kom överens med ledningen. På grund av att han inte kom överens med ledningen förlorade han sina rättigheter till varumärket Horch, vilket gjorde att han ville skapa ett nytt bilvarumärke. August grundande bilmärket Audi år 1909 och sedan dess har märket vuxit sig allt större och blivit allt mer populärt.

Den första bilen som kom att tillverkas fick namnet Audi typ A och den tillverkades redan året efter att August grundat bilmärket. Bilen fortsatte att tillverkas fram till år 1912, då hade bilen tillverkats i totalt 140 exemplar. Audi skapade sedan Tysklands första vänsterstyrda bil som gick under namnet Audi 14/50 PS typ K, och den visades upp till försäljning för allmänheten år 1921. År 1927 tillverkade Audi sin första bilmodell som innehöll åtta cylindrar och denna modell fick namnet Audi Imperator.

August skulle dock komma att återförenas med sina gamla kollegor år 1932, anledningen till detta var att fyra olika tyska bilmärken gick samman och skapade Audi Union. Två av dessa bilmärken var Horch och Audi och de andra två var DKW och Wanderer. I samband med detta skapades även Audis nuvarande logotyp som består av fyra sammanlänkade ringar. I sin tur innebär detta att vardera ring representerar ett av de fyra bilmärkena.

Det som Audi Union kom att bli mest känt för var deras racingstall. Under 1930-talet var Audi Union en stor konkurrent till Mercedes-Benz och deras racingstall.

År 1939 tillverkades, vad man trodde då, den sista bilen under varumärket Audi. Det skulle sedan dröja fram till år 1965 innan namnet och varumärket återkom. Anledningen till att Audi återigen började tillverkas var att Volkswagen Auto Union köpte upp fabriker där Audi tidigare tillverkats.

Audi blev ett prestigemärke

När Audi började att tillverkas klassificerades inte märket som ett prestigemärke utan det skulle dröja fram till början av 1980-talet. Under 1980-talet började Audi fokusera på att gå från att vara en ordinär biltillverkare till att bli en av de mer prestigefyllda i premiumklassen. Det var även under denna tid som Audi på allvar började konkurrera med bland annat Mercedes-Benz och BMW.

Audi och dess tillverkare har ett motto och det är att de ska tillverka bilar som håller hög standard både när det kommer till teknik och kvalitet. Detta har de lyckats framföra på ett tydligt sätt, vilket i sin tur har gjort att många konsumenter förknippar Audi med just kvalitet och teknik.

Audi, ett bilmärke som fokuserar på kvalitet
Rulla till toppen
zakra