Att inreda bilen för bilverkstaden

Bilverkstäder håller ofta till i garage eller större byggnader men ibland kan det förekomma att någon behöver hjälp på vägen. Det kan vara ett mindre fel som gör att trafiken stoppas upp onödigt länge i väntan på bärgningsbil. En bilverkstad som kan rycka ut med en egen bil för att hjälpa till kan vara guld värd i sådana lägen.

Verktygstavlor och skåp

Det krävs en del verktyg för att kunna jobba med en bil och det är viktigt att de förvaras på ett korrekt och säkert sätt även om man har en skåpbil. Med worksystem kan man lita på att verktygen alltid ligger korrekt i sina skåp. De olika modulderna kan enkelt installeras i de flesta skåpbilar. Skåp, lådor och andra delar är också krocktestade. Det betyder att du inte behöver vara orolig för att verktygen ska spridas runt eller riskera att skada dig vid en kollision.

Att arbeta på trafikerade vägar

Ofta får bilar stopp där man som minst önskar det. Många gånger sker det på enfiliga vägar, på broar eller på andra ställen där det är trångt att passera. Om man då ska stå och arbeta med bilen kan det vara lite besvärligt. I många fall kan det räcka med att sätta ut en varningstriangel. Att parkera den egna bilen bakom den man arbetar med kan också fungera som ett litet skydd.

Verktyg som kan behövas i bilen

Om man som verkstad har en bil som åker ut för att hjälpa till på plats på vägarna finns det en del saker som är viktigare än andra att ha med sig. Skruvmejslar, fasta nycklar, hylsnycklar, kniv och hammare är bra att ha. Man bör också ha med sig en domkraft, en kompressor samt några vettiga reservdelar. Det kan vara slangar, kablar eller annat som går snabbt att byta. Lite extra kylarvätska, spolarvätska, motorolja eller bromsvätska är också bra att ha, liksom slangklämmor om det är så att en slang lossnar.

Vikten av att synas

På vägen är det viktigt att synas. Det kan vara klokt att sätta dekaler på bilen och dessutom är blinkande ljus på bilens tak något som många andra förare uppmärksammar. Lösa varningspuckar som kan sättas bak på bilen eller på dess sida är också praktiskt.

Val av bil

Det allra bästa valet är såklart en skåpbil där man får plats med verkstadsinredning. Där kan man få med sig det mesta som behövs för enklare reparationer. Även en större kombi kan fungera.

Reparationer som kan utföras utanför verkstaden

Man bör inte ge sig på större reparationer som bromsbyten, byten av hjullager eller liknande när man är ute på vägen. De reparationerna får vänta till verkstaden. Saker som byten av däck, påfyllning av olja eller koppling av slangar kan dock utföras snabbt och enkelt, i alla fall provisoriskt så att bilen kan ta sig till en verkstad för egen maskin.

Att inreda bilen för bilverkstaden
Rulla till toppen
zakra