Porsche, ett bilmärke som är känt för sin höga hastighet

Ett annat bilmärke som kommit att bli känt i större delar av världen är Porsche. Porsche är ett tyskt bilmärke och är mest känt för sin sportbilsmodell. Denna modell har namnet Porsche 911. Modellen kom att bli mycket populär och den gjorde även att många konsumenter började förknippa Porsche med just snabba bilar. Tack vare att Porsche lyckats tillverka bra och snabba bilar har de även haft stora framgångar inom bilsporten.

Porsche har tillverkat flera modeller som är framtagna för privat bruk och har en maxhastighet på över 300 km/h. En av dem är deras modell 996 GT2, denna modell testades av en känd motortidning och då uppnådde bilen en hastighet på 335 km/h på en tysk motorväg.

Bilmodellens historia

Porsche grundades i mars år 1931 av Ferdinand Porsche. Han kom att äga 70 procent av bolaget medan två andra personer ägde 15 procent vardera. De två andra personerna var Adolf Rosenberger och Anton Piëch. Ferdinand hade tidigare arbetat som konstruktör hos andra biltillverkare och således hade han en lång karriär bakom sig. Hos de biltillverkare som han tidigare arbetat för lät han implementera sina idéer, och han var delaktig i att ta fram olika bilmodeller. Detta var något som han gjorde bra och hans idéer ledde ofta till framgångsrika modeller.

När Ferdinand valde att genomföra sin idé med att själv ta fram ett bilmärke var världsekonomin mycket dålig, framförallt i Tyskland där han var bosatt. Detta gjorde att Adolf Rosenberger gick in och säkrade bolagets finansiella överlevnad, vilket var mycket uppskattat av Ferdinand då Porsche satsade på dyra konstruktioner redan från start.

Porsches framgångar

Under 1950-talet började Porsche att nå sina största framgångar och de flyttade därför tillverkningen till Stuttgart. År 1953 tillverkades Porsche 550 Spyder, det var en racingbil som hade 110 hästkrafter. Med denna modell nådde Porsche stora framgångar och den vann många stora tävlingar. Några år senare, år 1957, släppte biltillverkaren ytterligare en bil och denna bilmodell förbättrade Porsches resultat inom racingen och således fick bilmärket allt större inflytande.

Mellan1957 och 1962 valde Porsche att ställa upp och tävla i Formel 1. Deras debut skedde på hemmaplan i Tyskland där de ställde upp med två stycken bilar av modellen Porsche 550RS.

Porsche, ett bilmärke som är känt för sin höga hastighet
Rulla till toppen
zakra