Bygg ditt eget garage

Många villaägare drömmer om att få ett snyggt garage på sin tomt, men att välja garage eller bygga ett på egen hand är en svår och klurig uppgift. Det finns många olika aspekter som du behöver väga in och då kan en guide komma mycket bra till hands.

När man bor i ett land med så varierande väder som Sverige kan ett garage till bilen kännas som ett bra och tryggt alternativ. Med hjälp av ett garage kan du se till att du skyddar bilen på fler än ett sätt. Till att börja med minskar ett garage risken för stöld, men det förhindrar också att du måste tampas med vindrutetorkare som har frusit fast eller ett biltak fullt med snö när du ska iväg till jobbet. För många fungerar garaget även som en förvaringsplats för andra saker, t.ex. hobbyprylar.

Bästa tipsen inför garagebygget

Vad är det då man ska tänka på när man vill bygga ett garage? Steg nummer ett är att komma fram till om du vill bygga själv med bra material från Buildor, ta in en hantverkare för totalentreprenad eller kombinera eget arbete och hantverkare. När du har löst denna fråga kan du gå vidare till punkterna nedan.

Garagets placering

Vill du att det ska vara en fristående byggnad eller vill du att garaget ska vara en tillbyggnad till ditt hus? Väljer du det sistnämnda kan du använda dig av ROT-avdraget om du anlitar en hantverkare. Fördelen med att ha garaget som tillbyggnad är att du enkelt kan flytta saker från garaget till huset, utan att behöva gå utomhus i vind och rusk. Vill du däremot att ljud och buller från garaget inte ska störa är det bättre att ha det fristående.

Storleken på garaget

Hur stort garage är du i behov av? Vill du att en eller två bilar ska kunna få plats? Har du en liten bil kanske du inte behöver ett så stort garage, men vad händer om du vill byta ut den till en större? I många fall kan det straffa sig att välja det mindre alternativet. Försök att vara så realistisk i bedömningen som möjligt och fundera på vad du vill att garaget ska kunna rymma.

Bygglov

Det finns nästan inget garagebygge som inte kommer att kräva ett bygglov. Antingen ansöker du själv eller så ber du om hjälp från hantverkaren (om denne erbjuder totalentreprenad).

Bygg ditt eget garage
Rulla till toppen
zakra