Le Mans Series, ett populärt alternativ

I Europa finns ytterligare en känd bilsport som kallas European Le Mans Series, som förkortas ELMS. Detta är en bilsport som framförallt är populär i Europa, men den har också en kusin i USA som kallas för American Le Mans Series. Dock är den i Europa betydligt mer populär än den i USA.

Vad är Le Mans Series?

Le Mans Series är en bilsport varpå Le Mans Series är namnet på den tävling som körs. Tävlingen organiseras av en fransk organisation vid namn Automobile Club de l’Ouest, även förkortat ACO.

Tävlingarna körs framförallt i Europa varpå Frankrike står för flest tävlingar. Detta på grund av att ACO är baserat i Frankrike, samt på grund av att sporten grundades där. På grund av detta är också de flesta förarna från Frankrike.

Hur körs Le Mans Series?

Serien körs framförallt på olika asfaltsbanor utomhus. De är i sin tur byggda för att tillåta bilarna att köra så fort som möjligt. En del banor har fler kurvor vilket gör att bilarna måste köra saktare. Men vissa har också banor som har många raksträckor vilket innebär att förarna kan nå mycket höga hastigheter.

Le Mans Series, ett populärt alternativ
Rulla till toppen
zakra