Begagnade bilar värt pengen

Att köpa en begagnad bil kan många gånger vara ett bättre alternativ än att köpa en sprillans ny. Om du vad man bör leta efter och vilka bilar som klarar av att köras under en längre tid och hundratusentals mil, så finns det en chans att du kan spara en massa pengar genom att köpa begagnat. Dock så kommer priset med risker. Utan en ordentlig titt på bilen och utan vetskap om i vilket skick saker och ting bör vara så kan bilen komma att kosta dig stora summor i reparationskostnader. Här följer några bilar som är kända inom bilvärlden att stå sig länge och dessutom säljas i andrahand för ett resonabelt pris.

Acura TSX

Som en gourmetgrillad ostsmörgås var Acura TSX en lyx för de ”vanliga” folket när den först släpptes. Den delade många goda sidor med sin kusin, Honda Accord, men den första generationens TSX hade mer att erbjuda än Hondan. Det är viktigt att leta efter en sex-växlad manuell växellåda från 2006, eftersom de tidigare årens model hade diverse svårigheter med både växellådan och motorn. TSX var en smidig sedan under sin tid, och den kom med standardfunktioner som andra bilar i sitt segment inte erbjöd, inklusive 17-tums hjul och en Bluetooth-stereo. Ett bra val som kan hittas för under 40 000 SEK begagnad.

Honda Insight

Honda Insight byggdes för att kunna gå långt, och en del av kampen var att hålla vikten så låg som möjligt. Detta ledde till att i stort sett hela bilens kaross är gjord av aluminium. Detta innebär att bilen inte rostas. Den ursprungliga amerikanska hybriden är fortfarande en av de mest effektiva idag. Även om den erbjöd mer än 20 mil på en enda tank, så erbjuds inte Insight med farthållare. Det är ett utmärkt val för människor som hellre köper begagnade bilar och inte vill spendera en massa pengar på återförsäljaren, bensinstationen eller reservdelarna.

Honda Accord

Det finns många anledningar till varför en bör leta efter Honda Accord på den begagnade marknaden: jämnsvängande motorer, bra bränsleförbränning, stabil styrning, rymlig inredning och tillförlitlighet. Accord har alltid varit en överpresterande bil som såldes till pendlare som aldrig riktigt behövde dess roliga sida. Idag kan den hittas på den begagnade marknaden till fantastiska priser. Den som har lite is i magen kan förvänta sig att hitta en Accord till salu för mindre än 20 000 SEK. Ett kanonköp!

Begagnade bilar värt pengen
Rulla till toppen
zakra