Miljövänliga transporter

Hur fungerar miljövänliga transporter egentligen? Det är inte helt enkelt att besvara, eftersom det inte finns några fraktsätt som är miljövänliga till 100 procent – såvida inte frakten sker till fots. Dock finns det alternativ som är bättre för miljön. Ta företaget Fraktus som exempel, de väljer att frakta sina kunders produkter genom att konsekvent välja så miljövänliga alternativ som möjligt. Fraktus har gjort det till sin mission att ständigt jobba för att deras frakter ska påverka miljön i så liten utsträckning som möjligt.

Det är inte så att de tvingar sina kunder att välja miljövänliga alternativ, men de försöker alltid hitta de snabbaste fraktsätten som samtidigt också är så klimatsmarta som går. Om du beställer frakt av dem får du ett fraktbolag som klimatkompenserar 99 procent av sina frakter. Den sista procenten utgörs av beställningar där kunden själv specificerar en fraktmetod som inte är särskilt miljövänlig. I de fallen får kunden själv klimatkompensera transporten. Vad du får är ett fraktföretag som ger dig så miljövänliga fraktsätt som går att få idag. Genom att välja fordon som drivs av naturgas och el framför fossila bränslen. Tåg framför lastbil, och så vidare.

Miljövänliga transporter i global skala handlar helt enkelt om att arbeta fram logistikkedjor som är så miljövänliga det går. Att ta fram en fraktkedja som prioriterar det miljövänligaste alternativet i varje led. Det krävs både erfarenhet och rutin för det. Särskilt när det, som i Fraktus fall, ofta handlar om kunder som behöver frakta enskilda beställningar.

Miljövänliga transporter
Rulla till toppen
zakra